Winkelmand Geen producten

Over Elektrisch Roken

De markt van elektrisch roken groeit enorm, dit komt door de steeds verder stijgende kosten van het "echte" roken en de bewustwording van de schade die het "echte" roken aan de gezondheid toebrengt.

Inmiddels is het zo ver dat elektrisch roken een vrijwel niet te onderscheiden alternatief voor het "echte" roken is. Zo geeft de elektrische sigaret rook af (damp) en voel je het inhaleren zoals bij een "echte" sigaret (throathit). Elektrisch roken is veel voordeliger en je kunt mixen met een veelheid aan smaakjes (e-Liquids). De e-Liquids bevatten wel nicotine maar niet het kankerverwekkende teer en alle andere slechte stoffen die aan een "echte" sigaret worden toegevoegd.
 

Hoe werkt de Elektrische Sigaret

De elektrische sigaret bestaat uit een batterij, atomizer of coil en een tank of clearomizer voor de e-Liquid. Bij het trekken aan de elektrische sigaret zorgt de atomizer of de coil ervoor dat de de e-Liquid verdampt wordt. Deze verdamping zorgt ervoor dat de smaak en nicotine van de e-Liquid vrij komt en de damp onstaat die de rook simuleert. De batterij is oplaadbaar, in het geval van de eRoll kan deze onderweg worden opgeladen met de Portable Charger Case.
 

Over de e-Liquids

De e-Liquids bestaan uit Propyleen Glycol (Dow Chemical), smaak essences en meer, minder of helemaal geen nicotine. De e-Liquids bevatten niet het kankerverwekkende teer en omdat er bij elektrisch roken geen verbranding plaatsvindt wordt ook niet het slechte koolmonoxide ingeademd. De e-Liquids zijn eenvoudig te mengen, om nieuwe smaken te maken of het nicotinegehalte te varieren. Omdat de e-Liquids nicotine kunnen bevatten zijn deze niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, personen met hartklachten en of zwanger zijn en/of borstvoeding geven of personen met een allergie voor nicotine of andere ingredienten in de e-Liquids. Door de zeer verslavende stof nicotine wordt het gebruik er van afgeraden voor niet-rokers. Wij adviseren u bij twijfel advies in te winnen. Bij het bestellen van producten bij Happydamp verklaart u dat u minimaal 18 jaar bent. Voor meer informatie zie onze algemene voorwaarden. 
 

De voordelen van Elektrisch Roken

Elektrisch roken biedt eigenlijk alleen maar voordelen boven het "echte" roken. 
Elektrisch roken is veel minder schadelijk dan "echt" roken
Hoewel elektrisch roken wel nicotine kan bevatten krijgt u niet alle andere schadelijke en kankerverwekkende stoffen binnen die aan "echte" sigaretten worden toegevoegd. "Echte" sigaretten bevat bijvoorbeeld het kankerverwekkende teer dat zich vastzet op de longen en door de verbranding van de sigaret krijgt u koolmonoxide binnen. Bij elektrisch roken vindt geen verbranding plaats en de rook is geen echte rook maar damp. De damp bevat geen koolmonoxide. Voor de goede orde, elektrisch roken is niet als gezond te bestempelen. Door de zeer verslavende stof nicotine wordt het gebruik afgeraden voor niet-rokers.

Elektrisch roken is veel voordeliger
Als u een pakje "echte" sigaretten per dag rookt dan bent u in een week al gauw € 40,00 kwijt (140 sigaretten). Bij electrisch roken zult u moeten investeren in de starterskit en zo nu en dan de atomizer, coil of tank moeten vervangen. 140 sigaretten staat ongeveer gelijk aan 30ml e-Liquid, dit is slecht € 6,50 tot €  9,50 per week. Als je op jaarbasis de starterskit, e-Liquid en vervanging meeneemt kost het "echte" roken ca € 2.000,00 elektrisch roken ca. € 600,00. De investering om te beginnen met elektrisch roken is te overzien. Voor de prijs van minder dan 10 pakjes "echte" sigaretten kunt u al starten. Als het niet bevalt kunt u de elektrische sigaret binnen 14 dagen retourneren.

Elektrisch roken stinkt niet
De stank van rook in kleren, adem en omgeving is een groot nadeel van "echt" roken. Als u overstapt op elektrisch roken is dat meteen verleden tijd. De elektrische sigaret geeft geen stank waardoor u uzelf en uw omgeving veel frisser houdt. Ook is brengt u geen overlast aan anderen die ongewenst meeroken bij het opsteken van een "echte" sigaret.

Throathit en damp
Een "echte" roker vindt het belangrijk dat het inhaleren gevoeld wordt, de zogenaamde throathit of gier. De elektrische sigaretten van merken als Joyetech, Kangertech, Innokin en Justfog zijn zover doorontwikkeld dat deze (afhankelijk van het gekozen nicotinegehalte) een lichtere of zwaardere throathit geeft. Daarnaast geven deze elektrische sigaretten een enorme hoeveelheid rook af, geen echte rook maar damp.

Niet tevreden, geld terug
Wij geloven 100% in ons product, mocht u bij ontvangst en uitproberen toch niet tevreden zijn dan kunt u binnen 14 dagen het product, in originele verpakking en onbeschadigd aan ons retourneren. U krijgt dan uw geld teruggestort. De e-Liquids kunnen wij niet retour nemen aangezien wij de kwaliteit niet kunnen toetsen bij inname.
 

E-Rokersgids voor beginners

Als u nog veel meer wilt weten over elektrisch roken dan kunt u op de volgende link de E-Dampergids voor beginners downloaden: http://www.hotcoildm.nl/downloads/ergb1.pdf

 
Onze producten kunnen de zeer verslavende stof nicotine bevatten en worden afgeraden voor niet-rokers.

 

Powered by CCV Shop software webshop
Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Hiermee meten wij uw bezoek en worden uw instellingen voor deze site bewaard.
Privacy Statement
 
Happydamp verkoopt producten die niet bedoeld zijn voor personen onder de 18 jaar. Om toegang tot onze webshop te krijgen dient u te bevestigen dat u tenminste 18 jaar bent.